עזרה לאחי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/07/10 20:06 ז באב התשע

שאלה

שלום הרב,

זה זמן מה שאני יודעת שאחי נופל באופן קבוע.

לאחרונה הוא עושה זאת אפילו בנוכחות אנשים, הוא חושב שאין שמים לב, ולדעתי, מי שאינו יודע מה ז"א- באמת לא שם לב ומי שבעוונותיו הרבים היה שם- יודע כמה זה חמור.

איני יודעת כיצד לעזור לו, הוא כבר עבר בר מצווה, ובתור אחות גדולה אני רואה חובה להוציא אותו מהבוץ לפני שהמצב יחמיר עוד יותר.

ייתכן שהוא אינו יודע שזה איסור, ועד כמה הוא פוגע בעצמו כל פעם מחדש...

מה עליי לעשות?

(אנו ממשפחה חזקה מאוד, אין טלוויזיה וכו'...)

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוח על הדאגה הכנה והאמיתית לאח שלך.

נראה לי שכדאי לך לשוחח על כך עם ההורים שלך.
תתיעצי איתם . תספרי להם ממה את חוששת . תשתפי אותם בלבטים שלך בנוגע לאחיך.
הם ההורים והם הסמכות. לא הכל צריך ליפול על כתפייך .תסמכי עליהם שהם ימצאו את הדרך הנכונה ביותר והמתאימה עבורו .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.