עזרה וייעוץ

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/05/09 17:12 כא באייר התשסט

שאלה

שלום רב!

אניומשפחתי קוראים תהילי החידא בשביל זוג המנסה 5 שנים להביא ילד וגם הם קראו את התהילים

בנוסף היא שמרה גם על שעה ביום לא לדבר לשון הרע וכל דבר שיכול לעזור שהיא שמעה היא עשתה היא במשך 5 השנים האלה רצה מרב לרב ועשתה כל מה שאמרו לה הפעם היא בנוסף לתהילי החידא ולשמירת הלשון גם כן הלכה מרב לרב והלכה לבית חולים לשבת על מיטה של יולדת כפי שרב המליץ

ואחרי כל התקוות התבשר לה שוב שההפריה נכשלה היא דיי מיואשת וגם אמרה לנו להפסיק עם התהילים כיצד אפשר לעודד אותה מה היא יכולה לעשות אנא עזור לנו,איך אפשר לנחם אדם כה מיואש??

תשובה

שלום

כואב מאד לשמוע על המקרה של החברים שלך.
ראשית, אני מציע לפנות למכון פועה, המתמחה בעניין הזה:
http://www.puah.org.il/

בנוסף, למדנו מאמותינו הצדיקות ובעיקר מחנה אם שמואל שתפילה מעומק הלב במקום תפילה שנהגו כלל ישראל להתפלל בו (הכותל, קבר רחל וכדומה), יכולה לשנות גזירות קשות, ובייחוד בתחום הפוריות.

כתב החיד"א בשם סבו מנהג להתחייב בפני ד' שאם יוציא אותו מצרתו יקרא בכוונה גדולה ולפני קהל רב את 'נשמת כל חי' הנאמרת בשבת לפני ברכות שמע.

שד' ישמע לקול תפילותינו ויפקדם בחסד וברחמים ובבן/ת בריא בקרוב

כל טוב