עזור לי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/11/02 11:33 טו בכסלו התשסג

שאלה

אני מרגיש שאין לי טעם בחיים שלי.

צרות וייסורים זה מנת חלקי

לא יודע מה לעשות

עזור לי.

דני

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

הרמח"ל בפתח ספרו מסילת ישרים כותב כי האדם נברא בעולם הזה כדי להנות מהחיים ולהתענג על השם.
השם רוצה וחפץ שלך יהיה לך טוב וכיף בעולם ולכן הוא ציווה אותך בדברים שיכולים להביא לך את השלמות הרוחנית,
את שמחת החיים,
את האושר העליון,
את הסיפוק וההנאה מכל שניה שאתה חי בעולם הזה.
צריך לקחת את החיים בידיים ובגדול ולא להיות כמו האיש הקטן בסיפור המפורסם אני מעתיק לך אותו.

עם היה איש קטן. הוא חי בבית קטן וכל חייו התנהלו במסלול קבוע וקטן. המחשבות שלו אף הן היו קטנות. בבוקר צילצל השעון הגדול והאיש הקטן נבהל. המחוגים הגדולים אמרו לו: "איש קטן, קום מהר ורוץ לעבודה!".

בעבודה השעון הגדול צרח נורא, בעל כוחו בשעה 8.00 והאיש הקטן ידע שעכשיו הוא צריך לעבוד. בשעה 13.00 שוב צרח עליו השעון: "הגיע זמן ארוחת הצהריים!" ובשעה 15.00 אמר לו השעון: "איש קטן, אתה משוחרר עד מחר, התייצבות בשעה 8.00!".

האיש הקטן חזר לביתו, לחץ על כפתור הטלויזיה הגדולה. בשעה 19.00 בדיוק כיבה את המכשיר, אכל והדליק את המכשיר שנית ב- 20.15 כמו בכל ערב. ב-22.00 כובה המכשיר סופית לערב זה והאיש הקטן עלה על מיטתו כאשר עיניו תלויות בתחינה בשעון הגדול שמעל לראשו.

לאיש הקטן היה הכל, כלום לא חסר לו, מלבד איזו אהבה קטנה,עניין קטן, אושר קטן, טעם קטן לחייו הקטנים...

חזק ואצץ ידידי,
שמח בחלקך ,
היה מאושר במה שיש לך.

עוזיאל