עזור לי לחזור בתשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/02 06:13 א בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב

שלום לך כבוד הרב יש לי בעייה אני ילדה נורא קשה ועקשנית ונורא קשה לי בנושא הדת כיום הגעתי למצב שאני לא שומרת שבת כהלכתה אני מדליקה אור ונוגעת בפלאפון עם זאת אני מאמינה באלוקים ומבינה את כל המצוות ומאד רוצה לעשות תשובה.יש לי חברות שלוקחות אותי להרצאות ומדברות איתי אבל כלום לא עוזר לי ואני מפחדת שאני לא יצליח לחזור בתשובה שום דבר לא מעורר אותי. מה אני יעשה? בבקשה תעזור לי

תשובה

בס"ד

שלום

יש משהו חיצוני שמפריע לך לחזור. משהו שעשית בעבר והוא גורר אותך הלאה.

הכלל רוחני שאת בטח מכירה אותו הוא "עבירה גוררת עבירה". יש לו גם הסבר פסיכולוגי גדול אבל הדבר הזה יותר חזק מסתם פסיכולוגיה יש לו כוח רוחני פנימי עמוק. מין משיכה חזקה לא לשמור שבת וכד' אע"פ שאת מאוד רוצה.

אלה כוחות חזקים מאוד - למעלה מאיתנו אבל יש לנו אפשרות לשלוט עליהם.
למעלה מאיתנו – כי הם מאוד חזקים.
אבל למרות חוזקם אפשר לשלוט עליהם.

כמו מכונית או משאית ענק שעשרה גברתנים לא יוכלו לעמוד מולה ולעצור אותה מלנסוע אבל אפילו אישה חלשה יכולה להניע את אותה המשאית או אפילו רכבת ענק ממושב הנהג.

בקיצור את צריכה לדעת איפה המקום שממנו אפשר לשלוט ולכוון ואיפה המקום שמשקיעים בו כוחות לשוא.

כשתמצאי את המקום הזה, החזיקי בו חזק ואל תעזבי.

ראי!! את צריכה לאתר את הנקודה הקשה שלך שעליה יש לך שליטה מלאה.
אותה את מחזיקה חזק מאוד וממנה את מתרחבת.
מרחיבה מאחזים.
תופסת עוד שליטה על שטח וכן הלאה.

שימי לב שהאחיזה שלך תהיה יציבה. כלומר לא אחיזה שיטחית ולא זמנית אלא משהו יציב ברור ובטוח.

בהצלחה