עושים ממנו צחוק

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 17:34 יא בתשרי התשסד

שאלה

אני בתנועת הנוער של עזרא וכל הכיתה שלי למעט מספר בנות בבני עקיבא ומאוד מפריע לי שכל הבנות בכיתה שלי בבני עקיבא הם אומרות שאנחנו דוסיות שאצלנו נפרד והם גם לא רוצות לבוא אלינו הביתה כי "הבנים אצלכם לא שווים"

מה אני יכולה לעשות? לתת לזה להמשיך או לעשות משהו שימנע מהם לצחוק עלי?

זה ממש חשוב לי זה מעמיד אותי במצב חברתי נמוך...

תשובה

בס"ד

יש אפשרות לבחון את החיים בטווח הקצר ויש אפשרות לבחון אותם בטווח הארוך. את צריכה לבחון את טווח החיים שלך.

מי שבוחן בטווח קצר - אומר עכשיו זה טוב לי - מא איכפת לי המחר.

מי שמחליט החלטות רציניות - מחליט על פי השיקול קצט יותר ארוך.

מיותר לספר לך שהמצליחים בחיים הם אלה שחושבים ופועלים על פי המחשבות הארוכות. את תפעלי על פי מה שנכון להיום ונכון לתמיד. וחבל שהם פועלים על פי שיקולים של נוחיות הרגע.

ולמה אני שולל את שיקוליהם?
כי הביטוים של הזלזול אף פעם לא נכונים. ובמיוחד שהנושא הוא ["טיב הבנים"] העומדים לבחינה.

תדעי כלל בחיים - "בז לדבר - יחבל לו". כל דבר שאדם מבזה אותו - הוא דבר שבסוף הוא יפול בו. אני מקווה שהם לא יפלו בדבר זה. ולכן אם הם קוראים את התשובה הזו - כדאי שיפסיקו לזלזל באחרים.

בהצלחה