עושה רצון בעלה.

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/12/11 00:38 ח בכסלו התשעב

שאלה

מה חובותיה של האישה כלפי בעלה ומה חובתו של הבעל לאישתו? למשל: אישה טובה עושה רצון בעלה- למה הכוונה?

תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ראשית צריך לדעת שזוגיות לא בונים על ידי רשימת חובות וזכויות אלא על ידי נתינה התחשבות הבנה ותקשורת טובה,

החובות הם מסגרת משפטית שבמקרים מסוימים צריכים לפעול על פיהם כדי לשמור את התא המשפחתי שלא יתפרק.

לגופו של ענין,

חובות הבעל כפי שכתובות בתורה הם: שארה כסותה ועונתה, כלומר מזון, ביגוד ויחסי אישות.
אדם לא יכול לפתור את עצמו מחובות אלו על ידי כל מי טענות,

כמו כן, חייב לשמח את אשתו בשנה הראשונה,

וכן בכל חג וחג, זה נפסק גם בשולחן ערוך.

לעומת זאת חובות האישה לא כתובים בתורה, אך ברור שיש לה חובות, הם לא נכתבו כי הם טבועים בעצם אשיותה.

הרי אישה פטורה ממצוות פרו ורבו, זו מצווה שרק האיש חייב באופן שממוגדר כמצוו, ואף על פי כן מי מוטרד יותר כשהלידה הראשונה מתעכבת...?

מה שאמרו חכמים אישה כשרה עושה רצון בעלה, זה לא חובה מדאורייתא ולא מדרבנן אלא זו עצה טובה איך לצאת מהרבה מקומות שלא כדאי להכניס לשם את הזוגיות, לאישה יש יותר יכולת תמרון ונתנו לה עצה להשתמש בזה.

כמובן שאין כאן הדרכה שאישה צריכה לוותר על דעתה באופן קטגורי, הזוגיות צריכה להבנות על ידי דו שיח, הקשבה הבנה של כל אתחד את הצרכים של השני, צריך ללמוד איך מתגברים ונבנים מחילוקי דעות ולהגיע להבנה והסכמה.

בברכה,

דני ארגמן