עורב אכל עוף מופשר, העוף מותר?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/06/09 14:05 ז בתמוז התשסט

שאלה

כבודו, שמתי בשר עוף במרפסת כדי שיפשיר בא עורב ונגס בבשר, רק הבשר היה מחולק לשולש חתיכות שרק בראשונה הוא נגס, האם מותר לאכלו למרות המקרה?

תשובה

שלום

כל הבשר מותר, גם החתיכה בה העורב נגס. (עיינו בשו"ע יו"ד סימן לו סעיף ה', וביו"ד סימן מט סעיף ה)

אמנם, יש מנהג חסידות שלא לאכול אוכל שנגסה בו חיה, אבל מן הדין הבשר מותר.

אך מבחינה בריאותית יש להיוועץ בוטרינר אם ישנה בעיית חיידקים בפי העורב ואם בטוח לאכול את הבשר בו הוא נגס.

כל טוב