עוקפים אותי .

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/07/02 04:45 ב באב התשסב

שאלה

אני משמיע לעצמי בתפילה את מה שיוצא מפי, ובגלל זה לפעמים יוצא שהחזן\ציבור עוברים אותי בתפילה, ואז יוצא שיש לי "מחסור" בעניית אמן, וקשה לי ככה להתפלל כשאני מרגיש שעוקפים אותי בתפילה. מה אפשר לעשות?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית, ישר כחך על שאתה משמיע לאזנך מה שאתה מוציא מפיך , זה עיקר גדול בתפילה שנקראת "עבודה שבלב"
שעל ידי ההוצאה בפה בחיתוך אותיות ובהגיה נכונה ,מוטעמת ומדוקדקת -זה נקרא עשיה.
ונשלמה פרים שפתנו,
כששפתנו איתנו אלוקים אדון לנו.
ולכן נפסקה ההלכה שאם אדם מהרהר את כל התפילה -לא יצא ידי חובה וצריך לחזור ולהתפלל.

יחד עם זאת אתה צריך למצוא את האיזון הנכון ולהתאמץ,
להדביק את הש"ץ ע"מ לענות אמן וכ"ו.

צריך להתאמן לזה, בהתחלה קצת קשה אבל אח"כ מוצאים את האיזון הנכון.

בברכה,

עוזיאל