עונש משמיים!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/08/13 02:23 א באלול התשעג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!!!!!!!!!!!

יש לי בעיה ממש רצינית שאני מרגישה שזה עונש מה' ואין מושג למה או שאני עשיתי חטא חמור או שלא התפללתי מספיק.

למשל: אני בקושי מסתדרת עם ההורים ולפעמים אני אומרת להם דברים שאסור להגיד מתוך כעס ולא מצליחה לשלוט בעצמי וגם אני משקרת הרבה מאוד פעמים, ויש ימים שאני מתפללת יותר ויש פחות, למשל אני בדרך כלל מתפללת שחרית ומנחה ויש ימים שאני מתפללת רק שחרית ומפספסת מנחה, רק שעכשיו אני חוזרת בתשובה, אבל אני מרגישה שה' מעניש אותי, כי למשל: אני בעז"ה נוסעת לישראל לשירות לאומי (אני עכשיו בחו'ל) אבל לצערי הרב אני חוזרת רק בסוכות שזה ממש ממש מתסכל אותי, ובנוסף לכך אני התפללתי וניסיתי למצוא עבורדה אמיתית כדי לחסוך כסף לטיסה לארץ, וה' העניש אותי שלא אמצא עבודה ועכשיו אני צריכה לחכות עד סוכות ובינתיים ממש לא טוב לי עם הורי, כי הם אנשים ממש קשים.. בדרך כלל אני מתפללת בלי סידור אני פשוט מדברת בקול ומדברת עם ה' כמו שיחה רגילה..

האם כל זה בעצם עונש מהשמיים? האם אני חייבת לחזור בתשובה אמיתית? האם ה' שומע לתפילות בלי סידור?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אנחנו מייחסים אל ד' מושגים אנושים. זה נעשה מפני שאלו המושגים שיש לנו, אבל צריך לזכור שד' איננו איש והתנהלותו ודאי לא נעשית במגבלות אנושיות.
כאשר אדם אומר 'ד' אוהב אותי', הוא יודע שזו לא האהבה כמו שאמו או רעייתו אוהבות אותו.
כאשר אדם אומר 'ד' מעניש אותי', הוא צריך לדעת שזה לא כמו עונש שמקבלים ממפקד בצבא או ממורה בכיתה.
אצל בני אדם עונש בא כגמול = "עשית רע - עכשיו תסבול".
הקב"ה לא צריך את הסבל שלנו, ד' לא נוקם נקמה רגשית נסערת.
הקב"ה עסוק אך ורק בתיקון. מאז בריאת העולם ד' 'עוסק' אך ורק בבנין, בשום אופן לא בהרס.
ד' מייסר אותנו בייסורים קשים, אבל המטרה של ד' תמיד היא רק לכוון אותנו אל הדרך הנכונה. לא כדי לגרום לנו סבל כנקמה סתמית. העונשים של ד' הם רק למטרה חינוכית – כמו מורה שעושה לתלמידיו מבחנים קשים כדי להביא אותם ליכולת הכי גבוהה שלהם.

כאשר את סובלת או לא מצליחה בדברים - אסור לך להכנס לאוירה של יאוש כאומרת 'מגיע לי לסבול כי אני לא בסדר'.
התגובות של ד' נועדו להכניס אותנו לאוירה של תיקון והתקדמות.

כתבת כאן על דברים שונים שיש מה לתקן בהם:
בקשרים עם ההורים - את כועסת ומשקרת.
בעבודת ד' - את לא מתפללת = בלי סידור (גם אם ד' שומע) זו לא תפילה.

הדברים הללו (ודברים נוספים) צריכים תיקון. להיות יהודי פרושו להיות אופטימי. להאמין בטוב ולדעת שהכל לטובה.
אני ממליץ לך להפסיק לחשוב שד' מעניש אותך ולראות בכל הדברים שקורים לך הדרכה והכונה שד' מעניק לך כדי שתהיי ותעשי את הטוב ביותר שאת מסוגלת.
רשמת דברים שאת בעצמך מבינה שהם צריכים שיכלול ותיקון: התנהגות עם ההורים בבית, לחזור בתשובה אמיתית, להתפלל בסידור תפילה שלמה.
אם הקשיים מכוונים אותך לתקן – ודאי כדאי שתתקני. אבל תשתדלי לא להגיע לכך מתוך תחושת חוסר ברירה: "אני עושה זאת כדי שד' לא יעניש אותי". נכון יותר להגיע לדברים מתוך תחושת גדלות: "הסבל שלי מעורר אותי לחשבון נפש – אני מבינה מה עלי לתקן ולכן רוצה לתקן זאת".

שנה טוב!