עונות הקיץ והחורף לגבי הברכות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/03/13 20:13 יב בניסן התשעג

שאלה

שלום רב,

נאמר לי שעונות הקיץ והחורף עליהן מברכים/מבקשים ברכה בנויות כך:

עונת הקיץ = מסוף חג הפסח ועד סוף חג הסוכות

עונת החורף, בהתאמה = מסוף חג הסוכות ועד סוף חג הפסח

יש הבחנה בתפילת השחרית בין תואר השם לגבי העונות - מוריד הטל/משיב הרוח לבין בקשת הברכה על כ"א מהעונות "ברכנו ה' אלוהינו בכל מעשה ידינו [...]/ברך עלינו ה' את השנה הזו [...]

הבנתי שלגבי הברכה על העונה יש זמנים אחרים של קיץ/חורף => בעוד שיש לומר את תואר השם לגבי החורף מיד לאחר חג הסוכות ["משיב הרוח"] הרי שאת הברכה עצמה על החורף "ברך עלינו..." אין אומרים מיד לאחר החג, אלא כ 40 ימים לאחר מכן.

האם מדוייק הדבר?

תודה רבה ושבוע טוב

ל

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדברים שלך לא מדוייקים. להלן קישור לשעור בנושא:
http://ph.yhb.org.il/category/תפילה/18-טעויות-הזכרות-ושכחה/181-הזכרת-גשמים-ובקשתם/