עולה לתורה הרוצה לקרוא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/04/08 23:46 כט באדר ב'

שאלה

שלום!

אני קורא בתורה בבית הכנסת שלי מזה כמה שנים.

הצטרף לשורותינו מתפלל אשר עזב את בית הכנסת הספרדי מפאת מריבה,ועבר אלינו- בית כנסת אשכנזי.

כאשר הוא עולה לתורה,הוא מבקש לקרוא... ולי היה ידוע שבבית כנסת שאין הציבור יודע לקרוא,אף אדם מלבד הקורא אינו רשאי לקרוא מפאת כבוד הציבור ובזיונו.

אשמח לדעת את ההלכה המדוייקת והיכן מופיעה.

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

דבר זה תלוי במנהג בית הכנסת.
אם בית הכנסת שלכם קיבל על עצמו תפילה בנוסח אשכנזי כולל קריאה בתורה וכ"ו הרי שזה מנהג המקום ואין לשנותו.
ואם בית הכנסת שלכם לא קבע מנהג אלא שכל חזן מתפלל בנוסח שלו וכל קורא בתורה קורא בנוסח שלו אז הקריאה של המתפלל החדש היא במקומה ומשתלבת עם מנהג המקום.

ועל מנת שלא להכנס למחלוקת ולריב כדאי לגשת לרב השכונה ולהציג בפניו את צדדי הבעיה וכל אשר יאמר לכם תעשו.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.