עוגת יומולדת בגן-דחוף..

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/09/12 00:26 יא בתשרי התשעג

שאלה

שלום רב.

ביתנו בת ה-3 לומדת בגן ממלכתי-דתי, אשר רוב ההורים בו הם אנשים מסורתיים-חילוניים, ורק מעט מאד דתיים חובשי כיפה,אנחנו ביניהם.

באסיםת הורים התעוררה בעיה בענין הכנת עוגת יומולדת לילדים. ההורים הדתיים טענו כי יש בכך בעיה הלכתית כי לא בכל בית מקפידים על כשרות. מצד שני, אני מבינה את הרצון להכין לילד את העוגה היפה שביקש,אך לא רוצה שבתי תאכל אוכל לא כשר. מה דעת הרב בבקשה?

תודה.

תשובה

ב"ה

ב"ה,

זו בעיה מוכרת ומה שנוהגים לעשות בגנים דתיים הוא שמביאים עוגה קנויה עם הכשר מהמפעל, וכולם מחויבים לזה גם הדתיים, כדי לא לחלק בין הורה להורה.

בברכה,

דני ארגמן