עד מתי לבקש רפואה עבור מי שלא מכירים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/08/10 23:19 כה באב התשע

שאלה

בוד הרב, מה לעשות אם מקבלים אימל לרפואתו של פלוני ולא יודעים לפני כמה זמן זה נשלח, והאם האדם עדיין חולה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הערתך נכונה מאוד. במשנה במסכת ברכות מופיע המושג "תפילת שווא" כאשר מתפללים על דבר שכבר נעשה.
כך גם כאן, ניתן לקוות שהחולה כבר החלים והתפילה היא תפילת שווא.
מצד שני "החכם עיניו בראשו" צריך לנסות לבדוק ממתי הבקשה ואם היא בזמן של שבועות ספורים ומדובר במחלה או תאונה קשה - אפשר להניח שהחולה עדיין צריך תפילה.

לסיכום: אם לא יודעים כל תאריך או שיודעים את התאריך וכבר עברה מאז תקופה ארוכה - ראוי שלא לבקש עבור האדם הנזכר.