עד מתי אפשר להתפלל שחרית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/13 16:52 כד בחשון התשעד

שאלה

אני משתדלת להתפלל פעם ביום בדרך כלל שחרית. מאחר ואני אחות ועובדת שעות שונות קורה שבערך ב 10 בבוקר אני מתפנה לתפילה. האם עדיין ניתן ל להתפלל שחרית עם קריאת שמע וברכות השחר בשעה זו או שעדיף לחכות למנחה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תבורכי על הקפדתך להתפלל למרות סדר היום העמוס, על כך נאמר: 'לפי הצער השכר' - שכרך ודאי רב מאוד!

ב- 10 בבקר אפשר ללא כל פיקפוק לומר קריאת שמע ולהתפלל עמידה.
באשר ל-'ברכות קריאת שמע'. את נכנסת למחלוקת בין אשכנזים וספרדים:

אשכנזים מתירים עד חצות היום (בחורף בערך בשעה אחת עשרה וחצי בבקר).
ספרדים אוסרים לאחר זמן תפילה לכתחילה (4 שעות זמניות - בשעון חורף, בערך בשעה תשע וחצי בבקר).