עד כמה הורים יכולים לקבוע לילדים שלהם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/10 21:02 כב באב התשע

שאלה

השבוע רציתי לתרום דגימת מח עצם לעזר מציון ובמידה ותיהיה לי התאמה אם יהודי שזקוק לכך לתת לא תרומת דם, אבל כיוון שאין לי עדיין 18 הייתי צריכה אישור מההורים והם לא הסכימו.

רציתי לדעת מה עליי לנסות להציל חיים או לקיים מצוות כיבוד הורים? וכאשר אהיה בת 18 אני ברשות עצמי מבחינת החוק-בזמן הזה אוכל לתת תרומה גם אם הוריי מתנגדים לכך?

תודה רבה והמשך יום נעים!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצוות כיבוד הורים כשמה כן היא לדאוג להורים בצרכים שלהם: להאכיל ולהשקות אותם, להיות אתם, ולטפל בהם כשהם צריכים. לדאוג למצבם הכלכלי במידת הצורך וכד'

אבל מצוות כיבוד הורים אינה לציית להורים בדרכי החיים שלך. הורים לא יכולים לכפות על הילדים שלהם עם מי להתחתן, במה לעבוד וכד' כך גם כאשר תגיעי לגיל החוקי לא יוכלו הוריך לקבוע עבורך מה את תורמת ולמי את תורמת. כל הבחירות הללו הם שלך, הם לא נוגעות להורים שלך ולכן לא נכללות במצוות כיבוד הורים.