עגיל בלשון מותר או אסור ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/11/02 18:52 כז בחשון התשסג

שאלה

רציתי לדעת אם מותר לי לעשות חור באוזן (2)למרות ההתנגדות של הורי?

והאם מותר לעשות לפי ההלכה נזם,אני לא רוצה לעשות בשביל לחקות מישהו אני פשוט מאוד אוהבת את זה!

וכנ"ל על עגיל בלשון..

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)-אסור. כיבוד הורים גובר על הרצון האישי שלך.
2)לא כדאי.

כל מי שמבצע פירסינג הרי שהוא מביע בכך אימרה חברתית מסויימת.

אני חושב שאת צריכה לבדוק היטב בתוך עמקי הנפש שלך ולהיות כנה עם עצמך ולשאול ממה זה נובע אצלך?

הצורך הזה בעשיית פירסינג יש לו משמעות חברתית
של שיוך לחברה מסויימת.
לאיזה חברה את רוצה להשתייך?

אדם וחוה (מספר בראשית ) חיים עם סמלים, כן עם סמלים הם תופרים להם בגדים (סמליים) מעלי תאנה.
ומאז ועד ימינו, אנחנו חיים במציאות של סמלים.
ולכל אדם יש את הסמלים שלו ואת המדים שלו.
לחייל יש מדי צה"ל.
לשוטר יש מדי שוטר.
לרופא יש מדי רופא,
לרב יש מדי רב ,
לעו"ד יש מדי עו"ד

אגב, המדים האלה צריכים לעמוד בקריטריונים מאד מחמירים. הכומתה צריכה להיות ישרה, החולצה בתוך המכנסיים, חגורה, נעליים מבריקות, דיסקית וכו' וכו'.

למכסיקנים יש את המדים שלהם.
לצרפתים יש את המדים שלהם.
וגם לסינים יש את המדים שלהם.

אז מה ? כל העולם מתעסק בשטויות של מדים ?

המדים של האיש והאשה היהודים הם שונים מכל העולם. הם לוקחים בחשבון את המוסר העליון.
להיות יהודי משמעותו להיות אדם צנוע לכת באופן פנימי! כמו שנאמר בתורה "מה ה' אלוקיך שואל מעמך? כי אם והצנע לכת עם ה' אלוקיך".

הצניעות הפנימית באה לידי ביטוי גם בצניעות חיצונית.
ומה זה נקרא צניעות חיצונית? היכן עובר הגבול?
בדיוק בשאלה הזו מתעסקת ההלכה שניתנה לנו מהר סיני! ההלכה אומרת שיש משמעות לכל סנטימטר! כן, לכל דבר בעולם יש משמעות – גם לסנטימטר.
ועם לעגיל ,
וגם לעגם גיל הטבור,
וגם לעגיל בלשון,
וגם לעגיל באף,(נזם זהב )
וגם לעגילים בכתפיים.

בברכה,

עוזיאל