עגיל בטבור

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/08/12 18:43 ח באלול התשעב

שאלה

האם מותר לי לעשות עגיל בטבור לעצמי?

זה נותן לי ביטחון ותחושה עצמית טובה (אף אחד לא רואה את זה חוץ מהחברות שלי וממני..אני לא הולכת עם חולצות בטן או משהו כזה).

תשובה

שלום וברכה,

מעיקר הדין את צודקת ולכאורה אין בכך בעיה של צניעות. עם זאת יש מחקרים הטוענים כי יש סכנה בריאותית בעגיל בטבור.

בשולי הדברים יש להוסיף כי השאיפה לתחושה עצמית טובה וביטחון עצמי הן דברים לגיטימיים לגמרי אולם אינני בטוח כי עגיל בטבור הוא המענה הנכון. לאמור, ישנם פעולות נפלאות של עשיית טוב, תרומה לזולת ועזרה לאחרים אשר מעניקים תחושה עמוקה של בטחון וכדו'. אני מקווה שדווקא במעשים המביעים תחושה עמוקה תמצאי מענה לשאיפותיך ולא בקוסמטיקה זולה המכסה על צרכים נפשיים אמיתיים.

בברכה,
אביאל