עגונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/02/07 15:35 יז בשבט התשסז

שאלה

שלום רב,

יש לי מכרה שהתסבר לי שהיא עגונה מזה שנתיים.

לאחר ניסיון לשלום בית שלא צלח וראיה שחיים עוברים בנתיבים אחרים היא החליטה שהיא רוצה להתגרש.

בן זוגה ששמע שהיא רוצה להתגרש החליט להתנקם בה על החלטתה זו והתחיל במסכת ייסורים של סירוב מתן הגט.

כן היא כבר שנתיים נואשת ומתחננת להמשיך את חייה . היא רוצה משפחה עוד ילדים והיא בחזקת אסירה.

בבקשה, ליבי איתה מה היא יכולה לעשות כדי לזרז את הדברים בבית הדין הרבני שלעיתים נדמה לה נמצא בציר זמן השונה משלה....

היא שקלה לחיות עם גבר "סתם" רק בכדי שיכריזו שהיא אסורה לבעלה ואז יבוא הגט המיוחל.

למה היא צריכה להתבזות כך? זה לא אופייה !!!

אודה לך בכל ליבי על עצתך

תשובה

שלום וברכה
אין כל סיבה שבעולם שהיא תהיה עגונה בדרך זו, ואין ההלכה כלי נקם בידי הבעל.
ניתן לזרז הרבה דברים בבית דין רבני, אולם לצורך כך צריך לדעת היטב את הפרטים.
האם יש לה טוענת רבנית ? האם היא פנתה לפורום נשים דתיות ? האם היא פנתה ל"אמונה" וללשכה המשפטית ?
עזרי לה למצוא את כל הגופים האלה.
לא יורים בתותחים כבדים האסורים על פי ההלכה. הולכים בדרך החזקה והישרה ובכך מסייעים.

אם יש משהו שאני יכול לעזור – אשמח מאוד.

כל טוב