עבודת אבטחה בשבת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/02/12 22:15 כה בשבט התשעב

שאלה

שלום, קוראים לי לורן ואני שומרת שבת, שמירת השבת חשובה לי מאוד אך אינני מתמצאת בכל המותר והאסור ולכן יש שאלה שהתחבטתי בה בימים האחרונים.

חפשתי עבודה בתחום אבטחת הטיולים והייתי ב2 ראיונות עבודה. בראיון הראשון אמרתי שאני שומרת שבת ושאלו אותי אם יהיו טיולים של תגלית שמתקיימים גם בשישי שבת אך הם נשארים באכסנייה עושים קבלת שבת ולא נוסעים ומחללים שבת אם אני אוכל לעבוד, אמרתי שלא כי אני עדיין מקבלת כסף בסופו של דבר על העבודה הזאת.

בראיון השני במקום עבודה אחר הסבירו לנו את כל הפרטים של העבודה וגם אמרו שיש טיולים של בני עקיבא שבהם לא מחללים שבת ולא נוסעים ומי ששומר שבת יכול לעבוד בטיולים האלה ספציפית.

השאלה האם זה נכון כי אומנם לא מקבלים את הכסף בשבת עצמה אבל בכל חודש מקבלים סכום וחלק ממנו הוא העבודה על השבת למרות שבעבודה עצמה לא היה חילול שבת.

תודה מראש, לורן.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם אין חילול שבת מותר לקבל כסף על עבודה בשבת אם זה מובלע, כלומר אם חלק מהעבודה היה גם ביום חול,

לכן במקרה שלך שאת מאבטחת באותה חברה גם ביום חול וגם בשבת מותר לקבל את השכר.

בברכה,

דני ארגמן