עבודה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/14 14:42 ח באב התשעד

שאלה

שלום הרב,

אני סטודנט לרפואה ומעוניין להתחיל לעבוד במרכז רפואי מסויים, גם כדי לפרנס את עצמי וגם כדי לצבור ידע וניסיון.

העניין הוא שהמרכז דורש ממני לעבוד בשבת לפחות פעם בחודש ולעיתים בחגים.

רציתי לשאול מה הרב חושב על העניין, מהם ההיתרים וההגבלות בנוגע לעבודה ולנסיעה למרכז ממנו.

אשמח לקבל הפניות להרחבה בנושא.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם המקום מטפל בחולים, אינך שונה מכל רופא דתי או אחות דתית שעובדים בשבת וחג. ממילא, בעוד מספר שנים, תצטרך כרופא לעשות תורנויות בשבת.

ודאי לא כל דבר מותר לעשות בשבת, צריך ללמוד בדיוק מה וכיצד עושים בשבת.

במרכזי הבריאות הגדולים יש רבנים, הם הכתובת להתייעצות. אם במקום שלך אין רב אתה יכול להתייעץ עם רב של מרכז רפואי דומה.
אתה יכול להתייעץ גם עם רופא דתי ותיק ורציני שעובד במרכז שלך או במרכז רפואי דומה.

בהצלחה!