עבודה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/13 10:03 ח באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

קרוב משפחה שלי בחור בן 30 ירא שמיים , בחור טוב לב אך קשה לו בחיים ,לא לכולם יש מזל...שנתיים וחצי מחפש עבודה למרות שלמד הנדסאי מכונות ותיכנות מחשבים .הוא הולך לראיון אחר ראיון ואינו מתקבל לעבודות בנוסף על כך גם זוגיות אינו מוצא , הבן אדם נימצא בדיכאון עמוק , חוסר ביטחון עצמי ואי רצון לחיות .העבודה היחידה שהוצעה לו היא לתת תמיכה טכנית במשך 24 שעות כל יום וגם כולל שבת , בשבjavascr ip:document.askForm.submit()ת אינו צריך לינסוע ,מפני שזה קרוב לביתו אך צריך לתת להם תמיכה טכנית וצריך להבין שיכול להיות שהוא גם לא יצטרך לבוא כל שבת אלא אם כן יקראו לו ולא תמיד קוראים לו , הרב האם לקבל את העבודה או לא ?

תודה רבה ויום טוב !

תשובה

בס"ד
שלום רב,

רק פיקוח נפש דוחה שבת.
אין כאן פיקוח נפש - אין היתר לחלל שבת.
מתוך מה שאתה מתאר הבחור צריך חיזוק ותמיכה נפשיים - זה ודאי קשור למציאת עבודה אבל זה קשור עוד יותר לטיפול רגשי אצל פסיכולוג עובד סוציאלי וכד'