עבודה בשבת כמטפלת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/04/13 09:51 ז באייר התשעג

שאלה

שלום רב,

אני סטודנטית בת 24. נשואה טרייה. אני לומדת 5 ימים בשבוע ובעלי חייל.

כרגע אנחנו מסתדרים בקושי רב מאוד עם התשלומי משפחה שאנחנו מקבלים. ואני חייבת לעבוד. אני רוצה לעבוד ככוח עזר\ מטפלת בבתי חולים או בתי אבות כי אני סטודנטית לאחיות ועבודה זאת מקנה לי ניסיון ופרקטיקה ובכללי אני אוהבת את המקצוע ורוצה לעזור. אך הבעיה שאני צריכה לעבוד בשבת. בכללי אני יודעת שגם בתוך אחות אני אצטרך כנראה לעבוד בשבת. השאלה איך עושים את זה?

לתשובתך המהירה אודה,

(אני צריכה להחזיר תשובה להצעת עבודה)

תשובה

ב"ה

שלום וברכה,

מותר לך לעבוד בשבת,

יש שני הגבלות,

א. לא לעשות מלאכות האסורות בשבת, וזה דבר שאי אפשר לפרט בתשובה אחת,
כמובן שיש דברים שבדרך כלל אסורים אך לחולה הדבר מותר וזה דבר שמצריך לימוד מסודר,
אני ממליץ קודם לכל לפנות לאחות דתיה שמנוסה בענין, ולשאול אותה מהם הנושאים ההלכתיים שבהם נפגשים באופן הטיפול השותף וללמוד אותם.

ב. גם אם מותר לעבוד בשבת - אסול ליטול שכר על כך,
אבל בהבלעה - מותר לקבל שכר,
למשל אם עובדים גם בחול וגם בשבת מותר ליטול שכר שבת.

בברכה ובהצלחה,

דני ארגמן