עבודה במסעדה שפותחת בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/07/08 21:10 ו בתמוז התשסח

שאלה

שלום, ברצוני לדעת האם מותר לי לעבוד במקום שעובד בשבת כמו בית קולנוע ובנוסף, האם מותר לי לעבוד במסעדה שפותחת בשבת ובכלליות כזו שלא נושאת תעודת הכשר? כמובן שאני מתוקף היותי דתי לא אעשה משמרות בשבת

בברכה,

תשובה

ב"ה

שלום.

1)מותר ולא רצוי.ולא רק בגלל שבת אלא גם בגלל בעיות צניעות. מה יש לך לחפש בפיתחם של בתי טיאטראות וקירקסאות ?
2)אסור. מפני שעצם הנוכחות שלך שם במקום שהוא ללא תעודת הכשר נותן לגטימציה וגם גורם לאנשים לחשוב שזה כשר כי אתה נמצא שם וסומכים עליך.

פרנסה היא משמיים תתפלל להשם שיזמן לך פרנסה נקייה ובהיתר. ובדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכין אותו.

אחי שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.