עבודה בחנות שמוכרת ספרים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/07/11 21:12 כג בתמוז התשעא

שאלה

שלום וברכה!

אני מעוניין להתחיל לעבוד בחנות ספרים שמוכרת ספרים שיש בהם לשון הרע/דברי מינות וכן ספרים שעל גב הכריכה מצוירות תמונות שאינם צנועות לפי גדרי ההלכה ולפעמים גם לא לפי ההשקפה הכלל אנושית.

רציתי לדעת האם מותר לעבוד בחנות כזו?(כמובן שלא כל החנות וכזו,והיא אף מוכרת ספרי קודש)

ואם מותר,אז ממה צריך להימנע ואיך?

תודה רבה רבה על זמנך היקר ויום מעולה!

תשובה

ב"ה

שלום.

על פי מה שמתואר בשאלה מותר לך לעבוד בחנות כזו . ותשתדל שלא לשכנע קונים ולהמליץ לקונים על ספרים שאתה חושב שהם לא טובים.

ועיין גם בתשובתי "לעבוד בחנות לממכר בגדים לא צנועים" ב:https://www.kipa.co.il/ask/show/47153-לעבוד-כמלצר-במסעדה-לא-כשרה-ובחנות-בגדים

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.