ס' שופטים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/03/13 23:07 טו בניסן התשעג

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב!

יש לי שאלה על ספר שופטים פרק כ"א: בנ"י נשבעים שלא להתחתן עם בניימין בגלל מעשה פילגש בגבעה ואח"כ הם בוכים ומצטערים על זה?

הרי ברור שלפני שנשבעו הם לקחו בחשבון את כל ההשלכות אז למה הצטערו עליהן באמת (כנראה) רק אחרי שנשבעו כבר...? זו אינה שבועה לבטלה?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל ענין הפרק הוא להראות שתחילה, מתוך הזעם על המעשה הנורא של פילגש בגבעה בנ"י ישראל חשבו שיש להשמיד לחלוטין את שבט בנימין.

לאחר שהם כמעט השמידו את כל השבט, התעוררו בהם רחמים שלא לכלות שבט מישראל.
הם לא חזרו בהם מהשבועה אלא פתרו את הבעיה בדרכים אחרות. לכן לא היתה שום שבועה לבטלה.
ועיין ספר שופטים פרק כא.