ס' בראשית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/09/12 15:01 יד בתשרי התשעג

שאלה

ב"ה

שלום, יש לי שאלות בספר בראשית:

1. מתי בדיוק לאה נפטרה? אני לא מוצאת איפה כתוב את זה בכתובים... 2. בפרק נ' מדובר שחנטו את יעקב ואחר כך גם את יוסף.

אבל- יש איסור להלין את המת... . האם פעם לא היה האיסור כי זה היה לפני מתן תורה?

3. פרק מ"ז, פסוק י"ח:"וַיֹּאמֶר פַּרְעֹה אֶל-יַעֲקֹב כַּמָּה יְמֵי שְׁנֵי חַיֶּיךָ. "

אין על זה פרשנים בחומש עצמו... ובהרבה מקומות כתוב בספר "ימי שני חייך". מה הכוונה ב"ימי שני חייך"? מה זאת אומרת "שני חיים"?

תודה רבה וחג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,
1. אין פלא שלא כתוב מתי נפטרה לאה. הכתוב לא מציין בפרוש גם מתי נפטרה רבקה, איננו יודעים דבר על מותם וקבורתם של כל בני יעקב מלבד יוסף.

2. לדעת פוסקים מסוימים החניטה של יעקב ויוסף לא פוגעת בכבוד המת ולכן אינה אסורה. לדעת אחרים האבות פעלו לפני מתן תורה ולכן אין ללמוד מהם על הדרך של קיום התורה.
עייני:
http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=חניטה

3. שני חיים - מלשון 'שנה' השנים שאתה חי.