סתירות ותמיהות במקרא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/05/10 17:54 יא בסיון התשע

שאלה

יש כ"כ הרבה סתירות בין המקרא לבין עצמו.

איך מפרשים את כל הסתירות האלה?

ועוד דבר..האם הסיפור בספר מלכים עם אליהו הוא אמיתי? כי זה ממש לא נראה ככה..תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין הרבה סתירות ומה שנראה כסתירה, מפרשים כל דבר במקומו.

לעיתים דברים שנראים תמוהים עבור לומר אחד, נראים פשוטים והגיוניים ללומד אחר.

מכל מקום אני מבין שאתה רואה דברים מסוימים בתמיה, הם לא נראים לך מציאותיים. כאן הרמב"ם יכול לבוא לעזרתך.

הרמב"ם מסביר במספר מקומות שיש תיאורים במקרא שלא היו במציאות אלא היו חזון נבואי.
אמנם על סולם יעקב אין ספק שהוא נראה בחלום ולא במציאות, הרמב"ם טוען שגם המאבק של יעקב עם המלאך לא היה במציאות אלא חזון נבואי.
אני לא יודע לאיזה ארועים, מתוך מה שמסופר על אליהו, אתה מתכוון בדיוק. אם זה מתאים, אז אפשר אולי להסביר גם ארועים אלו כחזון נבואי.