סקרנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/02/10 23:02 יא באדר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב פורים שמח !!

יש לי שאלה איך אפשר להפסיק להיות סקרן לגבי מה שקורה עם חברים נגיד עם מי חבר שלי יוצא או איזה עבודה הוא עובד וכל מיני כאלה דברים שקשורים לחברים או שאנשים שאני מכיר כאילו אני סקרן וחייב לדעת עליהם הכל איך אפשר להפסיק עם זה ולהתחיל להסתכל יותר על עצמי אולי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתה מתאר מידה לא טובה של סקרנות שמופנית כלפי חברים (סקרנות היא מידה טובה כשהיא מופנית כלפי לימוד של דברים חדשים).
צריך לעבוד על תיקון המידה:
1. להבין את הקלקול בדרך הזאת - כאן אני מציע לך ללמוד על הרכילות, מפני שזו אותה מידה - להתעניין ולדעת כל מה שקורה אצל אחרים.
2. לקבוע לעצמך גבולות מעשיים ברורים. להכריח את עצמך שלא להתעניין בדברים שלא נוגעים לך.
הרמב"ם מלמד אותנו שאם יוצרים הרגלים נכונים, הדבר משפיע על התיקון הפנימי.

בהצלחה!