ספר תורה שנמצא בו טעות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/07/02 17:45 כו בתמוז התשסב

שאלה

אחד המתפללים בבית הכנסת,שהוא גם חזן,הודיע לי כי מצא טעות בספר התורה השייך למשפחתי וביקשתי ממנו שיראה את הטעות לאבי עלמנת שיקרא לםופר סת"מ לתקן את הטעות.

אבי הודיע לי כי החזן לא איתר את מקום הטעות,ויחד עם זאת החזן מצא טעות אחרת שהראה לאבי.

האם לאחר תיקון הטעות החדשה מותר לקרוא בספר,גם כשהטעות הקודמת לא אותרה?

אני מודה מראש ומצפה לתשובתך.

אודה לך אם תפנה אותי להלכות הנוגעות במיוחד בנושא כשרות ספר תורה .

תשובה

ב"ה

יעקוב שלום.
אם ידוע שיש פסול בספר אסור לקרוא בו.
אסור להשהות ספר פסול ויש חיוב לתקנו תוך 30 יום.
אם אין אפשרות לתקנו חייבים לגנוז אותו ע"מ שלא יטעו בו (או לסמנו ככזה).

צריך להגיה את הספר ולבודקו היטב.

ישנו ספר נפוץ בשם"דיני ס"ת שנמצא בו טעות"
בהוצאת "אות"
עיין שם בעיקר בפרק ד בסעיף ה כל הדינים למקרה זה.

בברכה,

עוזיאל