ספר הכוזרי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/11/02 07:36 כא בכסלו התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לדעת קצת יותר פרטים על ספר הכוזרי

כמה כרכים יש,מה תוכנו בכלליות,כמה עולה ?

תודה יום טוב

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ספר הכוזרי הבנוי על דו-שיח בין החבר למלך כוזר, שמברר את משמעות האמונה בברוא עולם לאדם

הגאון מווילנא התבטא על ספר זה באומרו שהוא קדוש וטהור,והדריך שלימוד אמונה נחוץ ללמוד דוקא מספר זה, כי עיקרי אמונת ישראל ותורה תלויים בו,

יש בו פרקים שכדאי לדלד כיוון שהם עוסקים בעניני מזלות וקבלה (אפשר לחזור אליהם אח"כ )

יש כמה הוצאות של הספר .יש ס הוצאות עם פירוש למטה
ויש הוצאות עם ביאור בלבד.
בכל חנות לסרי קודש הוא קיים תבקש לראות את ההוצאות השונות ותבחר מה שמתאים היותר עבורך .
עיין גם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13035

בהצלחה,

עוזיאל