ספר באמונה . דחוף!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/10/13 07:08 ו בחשון התשעד

שאלה

יש לי ידידה בת כ-21 שמגדירה עצמה מסורתית ובשנים האחרונות מעט התחזקה ושמרה שבת והרגישה הרגשה טובה מאוד, אבל לאחרונה היא מרגישה קושי באמונה, פתאום יש לה רצון לנסוע בשבת כמו חבריה אבל היא מפחדת מההרגשה והרצון הזה ולא מבינה מאיפה הוא נובע ומפחדת בכלל שהיא נותנת לרגש ולרצון הזה לבוא אליה בכלל..היא מפחדת לחזור ולחלל שבת כמו שהייתה פעם כי מבינה את החשיבות הזו אבל מצד שני לא רוצה להמשיך לשמור "על אוטומט" אלא להרגיש מבפנים שזה אכן הרצון שלה. איזה ספר ניתן להמליץ לה לקרוא? חשוב שזה יהיה קליל וברור להבנה ולא איזה משהו כבד ומטיף... תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפי מה שאת מתארת נכון יותר יהיה להפגיש אותה עם רב או רבנית לשיחה כדי לזהות באופן מדויק את הקושי שלה ומתוך כך למצוא פתרון שנכון עבורה.
לכל הפחות, היא יכולה לשלוח שאלה לאתר אינטרנט כמו האתר שלנו וכך לקבל מענה יותר אישי.
יש גם אפשרות שתצטרף לשעור ושם תוכל לשאול שאלות ומתוך כך לקבל מענה.

יש לי ספק גדול מאוד אם ספר יפתור את הקושי שלה.

באשר לספרים: הרב אבינר כותב דברים עמוקים בשפה פשוטה, תבדקי יחד איתה איזה מהספרים שלו מתאים לה.
http://www.havabooks.co.il/