ספרי קודש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/09/09 22:41 טז באלול התשסט

שאלה

שלום הרב שאלתי היא ,יש לי הרבה ספרי קודש האם מותר לתת מהם מתנה לחבר או שזה ביערת הקודש מן הבית ,יש שאומרים שספרים הם חלק מהנשמה וכדומה, האם לתת מהם תרומה לישיבות וכדומה מותר שבוע טוב וכל טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הכי פשוט - לתת בהשאלה. למסור לחבר שרוצה ללמוד בהם או לישיבה ולומר להם שיש להם רשות מלאה להשתמש בספרים, גם אין להם אחריות על בלאי טבעי של הספרים. אתה רק מודיע שזו לא מתנה אלא השאלה, לכן אם יום אחד תצטרך את הספרים לעצמך או למישהו שקרוב אליך תוכל לקחת אותם.