ספרי קבלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/06/15 13:29 כ בסיון התשעה

שאלה

שלום.

1.)רציתי לשאול עם מותר לקרוא ספרי קבלה לדוגמא קריאה בכף היד.

והאם זה נכון.

(אני שואל את זה בגלל שדוד שלי אמר לי שהוא יודע לקרוא בכף היד וסיפר עלי דברים נכונים שהוא לא יודע).

2) האם זה נכון שיש שבין העצמות של היד לבין היד עצמה יש שם קווים שמראים כמה גלגולים הייתה בחיים?

תודה.

תשובה

שלום!

יש אמנם מושג בקבלה של חוכמת הפרצוף וכדומה, אבל עדיף ללכת על פי מה שכתוב בתורה:

"תָּמִים תִּהְיֶה עִם ה' אֱלֹהֶיךָ" (דברים י"ח, י"ג)

ופירש רש"י: "התהלך עמו בתמימות ותצפה לו, ולא תחקור אחר העתידות, אלא כל מה שיבוא עליך קבל בתמימות, ואז תהיה עמו ולחלקו".

בברכת שנה טובה!