ספרי הלכה ומוסר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/12 14:44 ג בתשרי התשעג

שאלה

שלום לרב,

אני באה ממשפחה מסורתית,

רוב הידע שלי בעניין הלכות ומוסר מגיע מספרים.

הייתי רוצה שהרב ימליץ לי על ספרים שיכולים לתרום לי עוד לידע.

(ספרי הלכה, ספרי מוסר, אפילו הבסיסיים ביותר)

תודה רבה

בשורות טובות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש בלימוד מספרים גם מימד מסוים של התחברות. לא כל מה שמלהיב אחד מלהיב את השני.
לכן אני ממליץ לך לגשת לחנות ספרים או לספריה תורנית ולדפדף בכל ספר לפני שאת מחליטה לרכוש אותו.
חשוב ללמוד ספרים שמשפיעים עלינו ממש ולא רק מעניקים ידע.

אחרי קניית ספר או שנים כדאי למצוא זמן ללמוד אותם לפני שממשיכים במסע הקניות... אני זוכר את עצמי בצעירותי רוכש ספרים רבים מתוך הרגשה שבכך שיש לי את הספרים כאילו כבר קראתי אותם.

גם ברשת האינטרנט יש היום שפע עצום של אתרים ומאמרים נפלאים.

מצאתי תשובה יפה שמפרטת הדרכה, כיצד ללמוד, ומצרפת המלצות לספרים בסיסיים (למרות שזו תשובה שנכתבה לשואל בן 15 הספרים הללו מתאימים הרבה יותר למבוגרים בשנות העשרים)
http://www.makshivim.org.il/show.asp?id=16813
בהצלחה ושנה טובה!