ספרים בשירותים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/12/06 00:17 כט בכסלו התשסז

שאלה

רציתי לדעת מה הדין גם לגבי ספרים חילוניים, וגם לגבי ספרים של גויים שתורגמו לעיברית, בעניין הכנסתם לשירותים כאשר:

א.כתוב בהם אלוק' עם ה'...מה שלצערי נראה לי מצוי כמעט בכל ספר חילוני, כגון בביטוי "אלוק' יקח אותך", וכמעט תמיד יובא בשם ומלכות...ובד"כ בלי שום קשר לאיזה קשר רוחני...ואיזה מחשבה בהוצאת שם ה'!?

ב.מה לגבי פס' שמובאים בלי שום קשר רציני ואמיתי?דוג' קלאסית שעולה לי בראש, זה מהספרות הדמיונית הנוצרית על כל מיני סופי עולם שבד"כ יצטטו פס' מהתנ"ך, ומי שעיברת את הספר שיכתב את הפס' בעיברית?

אבל גם לגבי ספר חול ישראלי שצוטט בו פס'?וכן אם לא כתוב בפס' את שם ה', אם הדין שונה

תודה מראש וחג שמח

תשובה

שלום וברכה
יש בעניין זה שיטות שונות. יש שכלל אין מכניסים לשרותים אות עברית (כשהגעתי לבר מצווה והחליטו לקנות לי שעון (בימינו זה היה אירוע מיוחד, ולא לכל ילד בן שלוש היה כבר שעון...) בקשתי שעון שבלוח השעות שלו יהיו אותיות מ א עד יב במקום ספרות, ולא הסכימו לקנות לי כי אסור יהיה להיכנס עימו לשרותים) שקוראים באופן רגיל.
א. אין מכניסים ספר שיש בו שם שמיים. זה ממש אסור.
ב. אם מדובר בפסוק ללא הקשרו הרוחני היהודי – אין איסור. בין אם מדובר ביהודי או בגוי.

כל טוב