ספרדי שרגיל להתפלל כמו אשכנזי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/07/03 14:54 כט בתמוז התשסג

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב השלום והברכה!

אני אדם ספרדי, שכל חי'יו התפלל עם אשכנזים בסידורים אשכנזים, ובנוסחים אשכנזים.

אפילו תפילין אני מניח כמו אשכנזי (למרות שיש לי טלית). אצי'ין שאבי מתפלל בביכנ"ס של ספרדים, אך אני לא הלכתי לשם,פעם-בגלל שכשהי'יתי קטן, כל החברים היו בביהכנ"ס אשכנזי. והיום בגלל שאני הולך לסניף ומצד-שני ביהכנ"ס הספרדי הוא של חרדים ואיני אוהב להיות שם.

מה עלי לעשות? האם מותר לי להתפלל כאשכנזי, או שמא עלי לחזור למסורת אבי?

אם לרב לא יהיה טורח, יוכל לענות תשובה מפורטת

תודה, וסליחה על האריכות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עליך לחזור למנהג אבותיך לאט לאט. לא ביום אחד ובבת אחת, כדי שלא תתבלבל בתפילה. והרי עיקר התפילה היא הכוונה.

תתחיל היום לברך ברכת המזון כמו ספרדים ואחרי כמה חודשים תתפלל מנחה כמו ספרדים ועד החתונה תעבור הכל כמו מנהג אבותיך.

בהצלחה!