ספקות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 04/04/02 02:06 כב בניסן התשסב

שאלה

אני בחור חרדי שלומד בישיבה חזקה מאוד מבחינת השקפה אבל בזמן האחרון אני שם לב שהלימוד הוא מתוך "עצבנות" ולא מתוך שמחה. שזה מפריע לי אבל אין בררה כי הרב שלי שם והלימוד בעמקות כמו שאני אוהב נמצא שם,מה עושים?

איך אני מוסיף קדושה לעצמי לבלתי חטא בקדושת העינים והגוף וכן איך מוסיפים האבת הבורא שלעצמו ההשתוקקות שלי לקרבה להקב"ה גדולה מאוד אבל אני רוצה מאוד להוסיף האהבה ויראה ?

הודה לך מאוד על תשובה בזמן הקרוב.ומצפים לישועה.

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קדש פרשת שמיני תשס"ב

לצח שלום!

אשריך שזכית ללמוד בישיבה, ועל פי דבריך אני מבין שאתה מתמיד ומתגדל בתורה.
"עצבנות" זו מידה גרועה ויש לטפל בה. עליך לפנות לאדם המכיר אותך על מנת להתחקות על שרשי התופעה. הרצון של אדם מישראל להתמיד בלימוד ולשמור על כל המצוות "קלה כבחמורה" אינו צריך לבוא מתוך עצבנות אלא מתוך שמחה ורוגע, שהם התנאים היחידים לכך שאדם יוכל לעשות את הדברים בצורה אמיתית ונכונה.
אהבת ה' ויראתו- עיין ברמב"ם בהלכות יסודי התורה פרק ב'. באופן כללי אהבת ה' קונים על ידי התבנונות במעשיו ובחסדיו על האדם הפרטי ועל כלל ישראל. יראת ה' מחזקים על ידי לימוד אמונה העוסק בגדלות ה' ועל ידי לימוד ספרי מוסר שכולם עוסקים בנושאים אלו.

בהצלחה

בניהו ברונר

צפת