ספקות בכשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 12/02/02 08:13 ל בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

ידוע לי שיש בעיות רבות עם תעודות כשרות של הרבנות,

בעל מסעדה אמר לאבא שלי שאם הוא לא היה דתי ושומר על הכשרות, הוא מזמן היה יכול לסדר את המשגיחים, כי הם ממש לא מקפידים.

כ"כ יש בעוית רבות עם תעודות הכשרות של הבד"ץ,

שהרי ידוע לי שיש תעודות רבות של הבד"ץ שהם מזויפות, והבד"ץ לא מקפיד לחפש זיופים כמו הרבנות (שיש לרבנות מחלקה מיוחדת לזה)

לכן, מה ניתן לעשות? לא לאכול במסעדות - מחשש שהכשרות לא מוקפדת מספיק? או שמא אני לא אוכל במסעדות שאני לא מכיר את בעליהן? ואין לדבר סוף!

כי כל יום רצות שמועות על מסעדות שיש להם כשרות, אך הדבר בספק,

למי להאמין? לתעודה או לשמועות?

בתודה מראש,

תשובה

לאייל שלום
ראיתי שהרה"ג שמואל אליהו ענה על שאלה זו לאחרונה,אפשר לעין שם בנושא כשרות.
אפשר ג"כ לראות מאמר שפירסמנו בנושא זה ב"יהדות" "כשרות"