ספירת העומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/13 13:53 יז בניסן התשעג

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב,

אני תלמיד שנה א באחת מהמוסדות האקדמיים בארץ לקולנוע ותקשורת. .

במסגרת הלימודים אנו נצרכים לשמוע שירים ומנגינות לצורכי עריכת קטעי וידיאו ושילוב המוזיקה בהם וכדומה ..

בתקופת ספירת העומר יש בעיה הלכתית לשמוע מנגינות ושירים .

מה עליי לעשות ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האיסור הוא לשמוע מוזיקה כדי להנות ולשמוח. אם אתה שומע מוזיקה כחלק מעבודתך ואינך שמח ולא נהנה מכך. אתה יכול להמשיך במשימותך כרגיל.
יש להמנע מכך בתשעת הימים. לקראת התקופה הזאת עליך להתארגן בהתאם.

חג שמח