ספירת העומר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/03/13 14:32 ג בניסן התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום רב

.

שאלתי:האם מותר לעבור דירה למחרת פסח (כ,ג בניסן)?

האם מותר לעשות "חנוכת הבית" בימי ספירת העומר (אני מתכננת חנוכת בית מצומצמת רק עם משפחתי הקרובה (אח נשוי ומשפחתו ואמא שלנו

אם יש חילוק בין ספרדים לאשכנזים אז אבקש לדעת כיצד נוהגים האשכנזים

תשובה

שלום!

מותר לעבור דירה למחרת הפסח, ואף לערוך חנוכת הבית בכל הרכב שתרצה, מורחב או מצומצם (טוב שיהיו עשרה גברים בחנוכת הבית, וכך יוכלו להגיד קדיש אחרי הלימוד), אך יש להמנע מהשמעת מוזיקה וריקודים. מותר לשיר בפה, לערוך סעודה ולהגיד את כל הסדר.

מנהג רוב העולם שמנהגי הספירה מתחילים מיד לאחר הפסח, ונגמרים בל"ג (או ל"ד) בעומר (ויש גם מנהג עד שבועות). אמנם יש מנהג שמנהגי ימי הספירה מתחילים רק בראש חודש אייר ונמשכים עד שבועות, ולפי מנהג זה יוכלו לערוך את חנוכת הבית אפילו בנגינה וריקודים.

אך מנהג זה אינו נפוץ, ואם אינך יודע שזהו מנהג משפחתך - עשה כמנהג הנפוץ בעם ישראל, להתחיל את מנהגי הספירה מיד אחרי הפסח.

בשעה טובה!