ספירת העומר

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 05/04/02 01:31 כג בניסן התשסב

שאלה

שלום...

בקשר להילכות ספירת העומר..

א) מה דין הקשבה למוזיקה..האם יש הבדל בין שקט ליותר קיצבי?

ב)מה הטעם של איסור גילוח ותיספורת??

ג)האם יש עינן לא ללכת לים בריכה..(קולנוע-חוץ מהעינין בפני עצמו) ומה הכלל בזה??

נ.ב. ספירת העומר זה אבל על מות תלמידי ר"ע או שזה מועד הכנה לשבועות...(או מיתאבלעם עד לג בעומר כי אז הפסיק המגפה ולכן ממשיכים יותר כמועד אח"כ..)

תודה רבה ושבת שלום

תשובה

ב"ה כ"ט ניסן תשס"ב

שלום רב!

א. עיין בתשובה תחת הכותרת: "מוסיקה בספירת העומר".
ב. מותר ללכת לים ולברכה. קולנוע קיימת בעיה בלי קשר לספירת העומר, באופן כללי מותר להתרחץ כל ימי ספירת העומר ולכן ברור שלא קיימת בעיה עם ים ובריכה, וכן מותר להנות בספירת העומר ולכן מותר להנות מקריאת ספר או צפיה בסרט אלא צריך לבדוק אם לא קיימים איסורים אחרים בדברים אלו.
ג. האבלות בספירת העומר היא על מותם של תלמידי רבי עקיבא שעל פי המסורת מתו בין פסח לל"ג בעומר. בתורה קיימת מצות ספירת העומר בין קציר שעורים לקציר חיטים, ומופיע במקורות רבים על כך שימים אלו ימי שמחה, אפילו בדרגה של ימי מועד כדברי הרמב"ן בפרשת אמור אלא שמאז מותם של תלמידי רבי עקיבא נהגו בהם אבלות. ימי ספירת העומר הם גם ימי הכנה והתעלות מפסח לשבועות, מיציאת מצרים למתן תורה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת