ספירת העומר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/04/08 13:31 י בניסן התשסח

שאלה

הרב שלום.

הינו בטיול בחול המועד ונזכרתי שלא ספרתי ספירת העומר בערב הקודם וזה היה כבר אחרי השקיעה אבל לפני הלילה אז מה לעשות?

משה

תשובה

ב"ה

שלום.

אם נזכרת אחרי השקיעה ולפני צאת הכוכבים אז אתה יכול לספור בלי לברך ואח"כ להמשיך בימים הבאים לספור עם ברכה כרגיל.

ואם לא ספרתה בכלל אז אתה חייב להמשיך לספור בשאר הימים רק שאסור לך לברך אלא תשמע את הברכה מהחזן או מחבר ותענה אמן.

חג פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.