ספורט

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/04/02 09:28 כב בניסן התשסב

שאלה

האם מותר ללכת למשחקי כדורגל, כדורסל וכו'

(ביום חול)?

והאם מותר לצפות במשחקים דרך הטלויזיה?

תשובה

ב"ה

שלומות!

א. הבעיה הראשונה היא שאלת ביטול התורה. אינני מתכוון רק ללימוד תורה במובן הפשוט של העולם אלא לעיסוק בישובו של עולם.
ב. הבעיה היא לא במשחק כמו בתרבות השלמה שמתפתחת מסביב. קשה לי , בימים של מציאות כלכלית קשה, ללכת לצפות במשחק שהשחקנים בו מרויחים משכורות עתק. זה נראה לי לא נכון ולא צודק. זה כבר מזמן לא ספורט, זה המביא מרפה לנפש, אלא עסק כלכלי שרבים מרויחים ממנו.
ג.ניתן לצפות במשחק כזה או אחר לשם ההתרגעות וההנאה. איננו שוללים זאת. השאלה היא אם מדובר בדבר חד פעמי או בהתמכרות כזו או אחרת.
ד. ללכת למשחק - קצת יותר בעייתי בגלל האוירה הכללית שכבר דנתי בה לעיל. אולם גם כאן אינני מוצא לנכון להתבטא במונחים של מותר ואסור. לא בטוח שזה ראוי. אבל, אם חשים בצורך חד פעמי - מותר.

בברכה,

שי