סעודת גן עדן ועוד משהו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/02/11 22:15 ה באדר א'

שאלה

איך יכול להיות שבסעודת גן עדן אוכלים לוייתן זה לא כשר?האם תחיית המתים והמוות עצמו ייעלמו מן העולם ז"א כולם יקומו בתחיית המתים ולא ימותו שוב וגם אנחנו כאילו כולם הישארו בחיים כל הזמן?ואם כן באיזה מצב גשמי כאילו גופני או רוחני שהרי רשום שהצדיקים נהנים מזיו השכינה???

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. התאור של אכילת לויתן ושור הבר הוא לרוב הדעות, סמלי. יש פרשנויות רבות לסמלים הללו. גם למי שרואים זאת כפשוטו, אלו לא הלויתן המוכר לנו אלא יצור אחר שלא מוכר לנו.

2. בנושא תחית המתים, לרוב הדעות זו תחיה וחזרה לחיים. אבל יש חולקים: הרמב"ם טוען שהם שוב ימותו, הרמב"ן רואה בתחית המתים פתיחה לתקופה של ימות משיח שימשכו 1000 שנה ואח"כ יסתיימו.

3. ההנאה מזיו השכינה כרוכה במצב רוחני גבוהה. אפשר שהנביאים הם דוגמה לאנשים שנהנים מזיו השכינה. זה אומר שאפשר להיות גם כמו היום נשמות בתוך גוף ולהנות מזיו השכינה.