סעודת ברכות בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/07/10 02:03 א באב התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לערוך סעודה בשבת שבה כל הסועדים אומרים ברכת מזונות, גפן, עץ, אדמה, שהכל וכולם ביחד עונים אמן, ושהיא לא תיחשב כאחת משלוש הסעודות משום שאיני מתכננת ליטול בה ידיים.

האם ניתן לערוך אותה לפני סעודה שלישית?

זאת אומרת לברך ברכה אחרונה (האם היא בורא נפשות?) לאחר מאכלי מגע אש ולאחר מכן ליטול ידיים, לברך המוציא, לאכול ולברך ברכת המזון או שאתה ממליץ לעשות את סעודת הברכות הזו בזמן אחר בשבת?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

האפשרות הראשונה היא בסדר גמור.

ולאחר סעודת האמנים והברכה האחרונה אפשר לערוך את השולחן לסעודה שלישית עם המוציא.

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.