סנדקאות בברית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/03/16 18:42 יא באדר ב'

שאלה

שלום לך כבוד הרב,

אני ובעלי מצפים לילד ראשון , הילד בעזרת השם כשיוולד בריא ושלם יהיה נכד ראשון ונין ראשון לשתי המשפחות, לי יש סבא שיזכה לחיים ארוכים ויהיה בריא שרוצה להיות הסנדק , כמובן שגם חמי מאוד רוצה להיות הסנדק ואני ובעלי ממש לא יודעים איך לנהוג במצב כזה , מאוד מאוד חשוב לנו לא לפגוע בשני האנשים היקרים האלו.

אנא עזרתך ...

תודה

תשובה

שלום!

ראשית כל, אאחל שיהיה בשעה טובה ומוצלחת, בלידה קלה וללא סיבוכים, ורק שמחה ונחת!

בספר "אוצר הברית" (שכתב המוהל הצדיק "יוסלה" ויסברג) הביא כמה מנהגים בנוגע לקדימה לכיבוד בסנדקאות (פרק ג' סימן י"ד, אות ה').

העולה מדבריו שבמקרה זה נהוג להקדים את הסבא שלך שיחיה משני סיבות:

א. יש סגולה שאומרת שמי שזוכה להיות סנדק לנינו אינו רואה פני גיהנום. לכן נהוג להקדימו לאבי ההורים.

ב. יש נוהגים שבבן הראשון היולדת מכבדת בסנדקאות למי שהיא רוצה, וכיוון שהסבא הוא קרוב שלך - לך הקדימה לכבדו.

אמנם, כמובן שצריך להיזהר שחמיך לא יפגע, ולכן צריך להסביר שמכבדים את הסבא בשל הסגולה הנ"ל, ומברכים את חמיך שיזכה גם הוא לאריכות ימים ולסגולה זו. כמו כן, כדאי לזכור שיש בברית עוד כיבודים רבים, וכדאי לתת לחמיך כיבוד אחר (הנחת התינוק בכיסא של אליהו הנביא ז"ל, החזקת התינוק בעת הברכות - "עמידה לברכות", אמירת הברכות וקריאת השם, הכנסת התינוק, "חייקה" וכו').

שיהיה במזל טוב!

* התשובה ניתנה ע"י חתנו של הרב, איתיאל ספרלינג.