סנדלים לבנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/06/02 15:43 כח בסיון התשסב

שאלה

שלום.

מה ההלכה בנוגע לנעילת סנדלים לבנות?

האם סנדלים סגורות (בהן לא רואים את אצבעות הרגליים) מותרות?

אם חייבים גרביים - האם גם גרבים קצרות (לא עד הברך) מותרות?

מה לגבי נעליים סגורות - האם צריך בהן גרביים?

(אני ספרדיה - נראה לי שזה קשור)

תודה

תשובה

הדס שלום

1 –בודאי שמותר לבנות לנעול סנדלים. גם אם העקב או העצבעות מגולות.
2 –על פי ההלכה יש לכסות את הרגל כיוון שהיא מוגדרת כ" ערווה".אמנם יש פוסקים שמתירים ללכת ללא גרביים אם החצאית היא עד מתחת לברך גם בזמן שהאשה יושבת אולם אנו לא נוהגים לפסוק כמותם.

בהלכות צניעות כדאי להדר , והאופנה החיובית שנוהגות בנות האולפנות שלא מחפשות קולות אלא מהדרות ולובשות שמלות שמכסות את כל הרגל היא דוגמא טובה להידור בהלכות צניעות. והתלמוד הבבלי במסכת יומא מסביר לנו שזו הסיבה שבגללה זכתה קמחית ש 7 בניה ישמשו בכהונה גדולה.

ומאידך הנביא ישעהו מתאר את הסיבות שהביאו לחורבן הבית :
(טז) וַיֹּאמֶר יְדֹוָד יַעַן כִּי גָבְהוּ בְּנוֹת צִיּוֹן וַתֵּלַכְנָה נְטוּיוֹת גָּרוֹן וּמְשַׂקְּרוֹת עֵינָיִם הָלוֹךְ וְטָפֹף תֵּלַכְנָה וּבְרַגְלֵיהֶם תְּעַכַּסְנָה:
ומבאר רש"י שכל כוונתם היה לגרות ולמשוך תשומת לב.
ועל כן בת שמהדרת בהלכות צניעות תחול עליה הברכה. שגורמת לתיקון ולקירוב הגאולה.
חשוב לדעת כי הלכות צניעות לא מתחיל ונגמר ב"אורך החצאית" אלא הן ביטוי לאופיו של האדם ולהתנהגותו בצניעות.

בברכה,
עוזיאל