סמלים של מכוניות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/05/11 11:43 כב באייר התשעא

שאלה

שלום!

בצעירותי בחטאי הרבים היתי לצערי נוהג לגנוב סמלים של מכונית,

השבוע שעשיתי סדר בחדר מצאתי ארגז עם ה"שלל" מילדותי.

כיום ברוך ה' אני משתדל מאוד מאוד להקפיד על דיני ממונות..

מה עלי לעשות עם הגניבה? ברור שאני לא יכול למצוא את בעלי הרכבים להחזיר להם, וביררתי בעבר, אני גם לא יכול ל"תרום" אותם למוסך כי הם יודעים שזה גנוב ולא רוצים להתעסק עם זה..

האם מספיק לזרוק את זה ולהמשיך לעשות תשובה על כך? איך עשים תשובה שלמה שאי אפשר להחזיר את הגניבה??

תשובה

ב"ה,

שלום,

אם אפשר לזהות ממי נגנב צריך להחזיר לו את הסמל אפילו בעילום שם,
אם אי אפשר לאתר את בעל הסמל, צריך לעשות משהו לטובת הציבור שקרוב לודאי שגם הנגזלים יהנו ממנו,
למשל אם המכוניות היו באזור אחד והם מתפלליפ בבית הכנסת במקום - צריך לתרום משהו מועיל לבית הכנסת שאותם אנשים יהנו ממנו,
ואם מדובר על מכוניות ממקומות שונים צריך לתרום את הכסך לארגון ארצי שיתכן שהם יהנו ממנו.

אתה תעשה את ההשתדלות וה' יקבל את תשובתך באהבה,

בברכה,

דני ארגמן