סמכות של רב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/02/02 04:27 ו באדר התשסב

שאלה

כאשר פונים לרב לשאילת שאלה מאיזה סמכות הרב עונה?

במקרה זה אני שואלת על הרב יורם אברג'ל מנתיבות אם כבוד הרב מכירו, האם הרב יודע מהי סמכותו?

ומה סמכותו של כל רב אחר: הר' אבינר? הר' מרדכי אליהו? הר' עובדיה יוסף? וכד'...

האם זוהי רוח הקודש? בת קול?

האם רבנים יודעים מה יקרה בעתיד?

זוהי שאלה כללית אולי מדי, אך מקווה אני שכבוד הרב יבין את כוונתי...

בתודה.

תשובה

בס"ד

מנבואת משה רבינו שקיבלה מהקב"ה ונכתבה בתורה ונמסרה לנו מדור לדור ישירות איש מפי איש.
כל זה דרך כל ספרי ההלכה והפוסקים עד ימינו אלו.

יש גם סייעתא דשמיא לרב ישירות שלא דרך המעברים שציינתי קודם אבל רב צריך לפסוק על פי הכללים ההלכתים ולא על פי רוח הקודש.

נביא כמו ישעיהו וירמיהו שיפסוק הלכה על פי נבואה - חייב מיתה.
נביא שפסק הלכה על פי למודו בתורה - עשה כהוגן.

לגבי העתיד - יש לפעמים לרבנים ידיעה על כך אבל תמיד יש בחירה חופשית לכל אדם לשנות אפילו דברים שנאמרו בנבואה של ממש.

אם מדובר ברב יורם אברגיל - דעי לך שמדובר באדם עניו וצדיק שברוך ה' זכה לכוון להרבה דברים נכונים.

אני מבין מהשאלה ששמעת ממנו משהו, ואשריך שזכית לשמוע מאדם זה דברים.