סמכות למכירת חמץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/03/02 16:05 ו בניסן התשסב

שאלה

לרב שמואל אליהו הי"ו

שלום

בתפקידי הנני מנהל בית ספר ששייך לעירייה .ידוע לי כי לא מתבצעת ע"י הערייה מכירה של כל החמץ שברשותה .

שאלתי היא האם על מנת למכור את חמץ בי"הס ( כיבוד למורים וכד')אני זקוק ליפוי כח מפורש ממנכ"ל העירייה שהרי אין בסמכותי למכור רכוש השייך לעירייה או שבתוקף תפקידי אני צריך לבצע פעולה לשמור על רכוש העירייה ומכירת החמץ היא פעולה מתבקשת ?

בברכת חג כשר ושמח

אלון

תשובה

בס"ד

זו שאלה קשה. אבל אם יש לך סמכות לחתום על מכירה של משהו בבית הספר - מותר לך למכור את החמץ. אם אין לך סמכות למכור אפילו גיר. - אתה לא יכול למכור את החמץ.
רק מי שיש לו זכות חתימה י שלו רשות למכירה.

חג שמח